Γαλακτομπούρεκο

  Υλικά

  • 1 Λίτρο γάλα
  • 125 gr σιμιγδάλι χονδρό
  • 320 gr ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 6 αυγά
  • 100 gr βούτυρο
  • Κανέλλα
  • Τρίμμα πορτοκάλι (φλούδα)
  • ½ kgr φύλλο
  Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μαζί το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα βράζουμε, μέχρι να δέσει η κρέμα. Στη συνέχεια τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την βανίλια, και τελευταία τους κρόκους αυγών. Παίρνουμε ένα ταψί και αφού το αλείψουμε με βούτυρο, στρώνουμε τα φύλλα (3 φύλλα), και αυτά βουτυρωμένα ανά ένα. Ρίχνουμε την κρέμα, πασπαλίζουμε λίγη κανέλα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (4 φύλλα) και αυτά βουτυρωμένα.
  • Τέλος, βάζουμε λίγο βούτυρο από πάνω, χαράζουμε και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε στους 180ο C για μια ώρα περίπου.